Oke, ik kom dan wel net kijken als moeder zijnde, maar volgens mij heb ik toch al wel enige ‘oppas-regel-ervaring’ opgedaan inmiddels. Wij leven een druk bestaan. Mijn vriend heeft als brandweerman en beveiliger wisselende diensten en ik werk voornamelijk in de avonden. We hebben een gezellig sociaal leven en zijn we allebei sportief. Ik heb het geluk dat mijn werk tevens mijn sport en mijn hobby is. Voor mijn vriend is dat anders, zijn sport en hobby’s hangen vaak af van onze organisatorische kwaliteiten. Je begrijpt, veel geregel in dit huishouden.

Gelijk komt dan ook de gewetensvraag: ‘Regelen we te vaak oppas?’. Vooral mijn vriend kan zich hier nog wel eens mee bezig houden als hij ook ’s avonds weg wil om te sporten. Erg lief natuurlijk, maar moeten we het onszelf zo moeilijk maken?

In het begin vond ik het allemaal nog erg lastig, dat hele moeder zijn. Ik wou heel graag in een boekje lezen wat ik moest doen voor mijn kind en hoe dat moest gebeuren. Helaas… Niemand die je dat precies vertelt. Mijn ervaring, gewoon je hart volgen en vertrouwen op jezelf. Uiteindelijk komt het dan allemaal wel goed. Deze gedachte zal mij vast nog helpen de komende 17 jaar ?.

Relativeren helpt mij. Er zijn gezinnen die die hele dagen thuis zijn voor hun kids en er zijn huishoudens waar de kinderen 5 dagen per week bij de opvang zijn. Als ik kijk naar de uren die ik daadwerkelijk thuis ben, dan ben ik best tevreden. Vanwege mijn flex werk ben ik de ene week drukker dan de andere. Het fijne aan mijn werk is dat ik wel vaak overdag thuis ben. So what als we dan ’s avonds onze buurmeid laten oppassen of de babyfoon naar de buren brengen om onze eigen dingen te doen. Als alles maar goed geregeld is en Noah een blij kind is, zeg ik doen!

Een paar tips die ik toepas om het mezelf een stukje makkelijker te maken.

  1. Wees niet zo streng voor jezelf!

Je hoeft niet altijd een 10 te halen, een 7 is ook voldoende.

2. Neem eens de tijd om na te denken wat je echt belangrijk vindt.

Grote kans dat je (op de automatische piloot) tijd besteed aan zaken die er eigenlijk niet toe doen. Wat vind je nou echt belangrijk? Als je dit helder hebt wordt het een stuk makkelijker om beslissingen te nemen en je tijd in te delen.

3. Zeg wat vaker nee.

Nee zeggen tegen iemand anders betekent ja zeggen tegen jezelf. Doe alleen dingen die je leuk vindt en die je energie geven.

4. Delegeer wat vaker

Ook al gaat het niet helemaal naar jouw wens, jouw man kan ook best een keer stofzuigen. Jij bent niet verantwoordelijk voor alles.

Het komt neer op goed voor jezelf zorgen. Mijn motto: Ouders Happy = Kind Happy.

Besef je je nu dat je eigenlijk wel een avond wil gaan sporten? Super leuk! Meld je hier aan voor een Gratis Proef workout bij mij :-). Zorg ik dat jouw sportuurtje voelt als een avond uit, scheelt je weer een avond 😉

Liefs Linda

One Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.