En dan ben je 30..

Vaak krijg ik van die vragen als ‘voel je je al 30?’ of ‘hoe is het nu je de 30 gepasseerd bent?’. Tsja, ik voel me nog behoorlijk hetzelfde als toen ik 29 was, of 28.

Uiteraard merk ik dat ik ouder word, vooral in mijn werk als dance fitness instructor merk ik het vaak. Zo gebruik ik bij het geven van workshops op scholen nog wel eens een cd-tje van vroeger (voor alle mensen onder de 16 google even Compact Disc). Super muziek, tijdloos en dansbaar denk ik dan, maar helaas. Terwijl ik helemaal los sta te gaan op R.Kelly en Aaliyah staat er een groep leerlingen mij met grote ogen aan te kijken of ik gek ben… Toch niet meer van deze tijd.

Ook komt het vaak voor dat ik iemand herken maar de persoon niet helemaal kan plaatsen. Als ik er dan naar vraag krijg ik regelmatig de reactie: “Ja klopt! vroeger toen ik klein was heeft u (U zeggen ze dan) mij ook lesgegeven. Maarrr was wel heel lang geleden hoor!”. Ik weet het, vroeger is een relatief begrip, maar toch… 

Gelukkig kan ik erom lachen. Helemaal omdat menig mens mij nog geen 30 schat. Maar ik beken, tijdens zo’n moment voel ik mij even heel erg 30 plus.

Fijn is dat je zelf heel veel invloed kan uitoefenen op hoe oud of jong je je voelt. Naast gezond eten, voldoende slaap, lekker bewegen en een goede balans tussen actie en ontspanning heb ik nog een aantal tips voor je. Probeer ze eens uit en het zal je zo een paar jaar schelen

       1. Lach!

Uit onderzoek blijkt dat je jonger lijkt wanneer je lacht. Een boze of chagrijnige blik maakt je vaak ouder, dus probeer dat te vermijden. Door te (glim)lachen ga je jezelf ook automatisch gelukkiger en dus jonger voelen.

       2. Feest!                                                   

Ga minimaal 1 x per maand op stap! Spreek af met je vriendinnen of ga weer eens naar jouw favoriete club (disco) van vroeger. Dans & sjans en je voelt je geheid weer een jong bloempje. Hou er wel rekening mee dat je je de volgende dag 20 jaar ouder voelt 😉

       3. Kus!

Geef je partner elke ochtend en avond een dikke kus! Door te kussen komen er geluksstofjes vrij waardoor jij je een stuk jonger voelt.

       4. Luister muziek!

Zet die goede oude plaat weer eens op! Lekker genieten van die heerlijke muziek van vroeger. Die grote ogen van jouw kids als je schaamteloos je billen schud neem je dan maar op de koop toe.

Heb jij nog tips? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs Linda

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.