Als je danst (of een andere workout doet) is het ontzettend belangrijk om een goede sportbh te dragen. Een gewone bh geeft niet genoeg ondersteuning om te kunnen dansen, springen en shaken. In mijn hele carriere als danceinstructor heb ik ze geregeld voorbij zien komen: Vrouwen met een flinke cupmaat die geen goede sport bh dragen. Alles hobbelt, bobbelt en zwiert in het rond. Allereerst is het een behoorlijk afleidend uitzicht (en mijn lach inhouden is niet mijn sterkste kwaliteit..) maar het is ook totaal niet goed voor je borsten.

Een goede sportbh zorgt ervoor dat je borsten tijdens het sporten goed op de plaats gehouden worden. Geen gewiebel en gedoe, wat er niet alleen not-so-charming uitziet, maar ook flink pijnlijk kan zijn. Door het wiebelen van je borsten in je bh in combinatie met zweet kun je flinke huidirritaties en schuurplekken krijgen. Niet fijn! 

Een goede sportbh dus, hartstikke belangrijk. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een goede sportbh? Ik geef je de 4 belangrijkste tips.

  1. Het allerbelangrijkste is dat de sportbh lekker zit. Knelt de bh niet? Zit de band onder je borsten strak en stevig genoeg maar niet te stevig? Zorg ervoor dat de bandjes over je schouders lekker zitten. Als je grote borsten hebt, zorg er dan voor dat je voor bredere schouderbandjes kiest. 
  2. Houdt het alles goed op zijn plaats? Pas een aantal bh’s en spring even flink, schud met je borsten en doe je armen in de lucht. Piept er nergens een borst uit (teken dat je bh te klein is) en blijft alles goed op zijn plek zitten? Dan heb je waarschijnlijk een goede gevonden.
  3. Zorg ervoor dat je sportbh gemaakt is van fijn, ademend materiaal. Dingetjes en frutseltjes er op zijn leuk maar als die bijvoorbeeld onder je armen doorlopen kan dit door het schuren alleen maar irritaties opleveren. Niet doen dus.
  4. Zorg er voor dat je regelmatig een nieuwe sport bh aanschaft. Door regelmatig gebruik en het wassen van de bh verliest een sportbh al vrij snel haar stevigheid en sluipt het gewiebel er ongemerkt bij in. 

Geen gewiebel meer in mijn lessen ;-)! Draag een goede sportbh! Heb jij nog leuke adresjes, laat het me weten?