BlogFitness tipsPersoonlijk

5 Voordelen van dansen met jouw kindje in een draagdoek

By januari 10, 2017 2 Comments

Tijdens mijn zwangerschap wist ik al snel dat ik mijn kindje wilde dragen in een draagdoek. Dat leek me zo leuk! En niets was minder waar. Het bleek niet alleen leuk om Noah te dragen, maar ook super handig! Bijvoorbeeld om op die manier de hond uit te laten (iets minder handig om hondenpoep op te ruimen) en erg handig om hem te kalmeren. Regelmatig heb ik het huishouden gedaan met Noah in de draagdoek, uiteraard dansend met een leuk muziekje op de achtergrond.

Het dansen werkte voor Noah heel kalmerend en hij was binnen no time in dromenland! Hoe ouder hij werd, hoe minder er werd geslapen en meer er werd  gelachen in de doek. Lekker dansen en gek doen.. geweldig toch. Naast het feit dat dansen met jouw kindje heel leuk en handig is heeft het ook nog eens veel voordelen. Zo schijnt het goed te zijn voor de hersenactiviteit, groei, coördinatie, motoriek en gevoel voor ritme van je kindje. Natuurlijk zijn er ook voordelen voor mama:

Je hebt geen oppas nodig

Wil je weer in die strakke jeans? Lekker bewegen (sporten) in je eigen tijd, samen met jouw baby! Win Win.

Je verbrand extra calorieën

Het gewicht van jouw baby op jouw heup of in jouw armen zorgt net voor wat meer uitdaging dan als je alleen een dansje doet.

Sterkere band

Lekker dichtbij elkaar, dit versterkt natuurlijk de band tussen mama en kind.

Nieuwe vriendinnen

Word je een beetje gek van het thuiszitten? Geef je op voor een draag dans cursus. Zo ontmoet je andere vrouwen die ook een kleintje hebben. Gezellig!

Baby huilt minder

Door de wiegende bewegingen van het dansen en het veilige en vertrouwde gevoel van dicht bij mama zijn zal je baby ontspannen. Dit kan vooral bij huilbaby’s een uitkomst zijn.

Nou ik wist het wel! Doek om en Dansen! Wil je het liever onder begeleiding in een gezellige groep? Vanaf 23 januari beginnen we weer met een nieuwe 6-weekse cursus BabyCarryDance Workout. Super leuk! heb ik ook aan meegedaan met Noah.

(voor meer info klik hier) 

Liefs Linda.

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.