BlogFitness tipsUitgelicht

6 voordelen van samen naar een dance workout gaan

By december 6, 2016 No Comments

Dance fitness is geen teamsport. Naast het occasional inhaak rondje en de “follow the leader” polonaise dans je toch voornamelijk alleen. Je hebt geen partner nodig en als jouw buurvrouw beweegt als een strijkplank heeft dat weinig invloed op jouw sportprestaties. Toch heeft het veel voordelen om samen mee te doen aan een dance workout. Lees ze snel en neem de volgende keer iemand mee! Als je dat al niet deed.

Betere sportprestaties (kwaliteit)

Natuurlijk vind jij jouw vriendin geweldig en ben je trots op alles wat ze doet, maar jij wil toch wel graag net iets beter zijn. Je wil in ieder geval niet onderdoen en doet daarom extra je best als zij er ook is. Bij schoonmoeders/schoondochters is dit effect nog groter.

Betere sportprestaties (kwantiteit)

De kans dat je daadwerkelijk gaat is twee keer zo groot. Heb jij namelijk geen zin? dan heeft zij dat vast wel! en je kan haar niet teleurstellen natuurlijk.

Betere relaties

Quality time! Je maakt samen plezier en deelt alle positieve gevoelens die vrijkomen tijdens het dansen en bewegen. Even geen telefoons, mannen, kids… Alleen jullie twee en de muziek. Ook erg handig met schoonmoeders/schoondochters 😉

Beter voor jouw gezondheid

De tijd die je samen in de sportschool of dansstudio doorbrengt zit je niet in de kroeg! Je drinkt dus geen liters wijn en eet geen frituurhapjes. Ook lekker voor je portemonnee 🙂

Beter voor je veiligheid

Samen op de fiets! Toch net iets veiliger dan alleen door dat donkere steegje. Gaan jullie met de auto? Dan bewijs je het milieu een dienst door te carpoolen.

Beter voor je zelfvertrouwen

Met jouw bestie naast je durf je je net wat meer te laten gaan. Kun jij jezelf niet bedwingen en ga je tijdens de workout helemaal los op de Macarena? Dan hoef jij je niet ongemakkelijk te voelen als iedereen vol verbazing naar je kijkt, want jouw vriendin doet natuurlijk met je mee!

Super veel voordelen dus! Kun jij nou niemand in jouw omgeving vinden die met jou mee wil? Kijk dan eens op ikzoekeensportmaatje.nl. Wellicht zit er thuis iemand op de bank te wachten tot jij hem of haar ophaalt!

Ik ben benieuwd wie jij wel eens mee zou willen nemen. Leave it in the comments below!

Liefs Evelien

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.