We weten allemaal dat bewegen gezond is. Hartstikke fijn dat ik dit ook nog kan doen op een manier die ik heel leuk vind. Muziek werkt voor mij aanstekelijk en maakt het voor mij heel makkelijk om aan mijn dagelijkse portie beweging te komen. Toch was ik nieuwsgierig wat er nou zo goed is aan bewegen en dansen specifiek. Nou super veel voordelen dus! Lees hier waar ik achter kwam.

1. Dansen stimuleert je geheugen:

Volgens een studie in een Engels medisch blad kan dansen je geheugen stimuleren (al die pasjes!)  en de ontwikkeling van dementie bij ouderen voorkomen. Heel ingewikkeld verhaal hoe het werkt, maar het heeft iets met de hersenen te maken en de positieve invloed van dansbewegingen hierop. Dus ben jij nogal vergeetachtig? Doe eens een dans workout met mij mee.

2. Dansen verbetert je flexibiliteit:

Oke, wij zijn niet allemaal die ballerina die haar voet in de nek kan gooien of in een split lekker haar kopje koffie drinkt. Maar door al die danspasjes waarbij je je hele lichaam gebruikt verhoog je de flexibiliteit en verminder je stijfheid in je lichaam. Fijn om te weten; het verhogen van je flexibiliteit kan helpen gewrichtspijn te verminderen.

3.Dansen helpt mee aan een sterk hart:

Dansen is een geweldige activiteit voor mensen die risico lopen op hart- en vaatziekten. Een Italiaanse studie wees uit dat mensen met hartfalen die gingen dansen hun gezondheid aanzienlijk verbeterden. De kwaliteit van hun hart, ademhaling en hun leven ging meer vooruit in vergelijking met degenen die gefietst of gelopen hadden. Niet verkeerd al zeg ik zelf ☺.

4.Je wordt er gelukkig van!

Dit wist ik al lang!, maar fijn dat er ook onderzoek naar gedaan is om dit te bekrachtigen ;).

Tijdens het dansen komt het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor je je automatisch beter voelt. Iemand die minstens eenmaal per week danst heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven dan iemand die niet danst. Uit weer een ander onderzoek van een psychologe van de universiteit van Frankfurt blijkt dat dansen ook stress verlagend werkt doordat het stresshormoon cortisol afneemt wanneer je danst. Hier speelt vooral de muziek een grote rol in.

5. Dansen zorgt voor sterke botten:

Voor ouderen is dansen een aanrader, want hiermee houd je je botten sterk. De zijdelingse bewegingen die je maakt bij een dance workout bijvoorbeeld versterken de botten die je gewicht dragen. Ouderen die regelmatig dansen hebben minder last van osteoporose.

6.Dansen helpt je om vrienden te maken:

Een dansles is de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. Ik heb het al zo vaak gezien en mee gemaakt van dichtbij. Dans maakt je kwetsbaar en verbroedert tegelijk. Door te dansen en genieten van de muziek laat jij een kant zien die misschien niet iedereen van jou te zien krijgt buiten de danszaal. Daarnaast hebben jullie een overeenkomst , jullie staan daar allebei 🙂

7.Het blaast romantiek in je leven:

Dansen is ook een leuke manier om nieuw leven in je relatie te blazen. Het gaat hier dan wel om dansen waarbij je een partner aanraakt, vooral de Tango werkt erg goed voor de slaapkamer. Ik krijg gelijk ideeën voor een nieuwe workout op ons rooster :-P. Heb je nog geen relatie? Ga dan snel naar de dansvloer, want dansers vinden sneller een potentiële partner.

Dusss………
Wellicht een idee om al deze geweldige voordelen te delen met alle ‘non-believers’ (zoals in deze blog over zeurende mannen 😉 ) of vrienden/vriendinnen om ze net dat duwtje in de goede richting te geven. Uiteraard is die richting de zaal in van Luv2move ☺!

Ervaar jij zelf voordelen van dansen? Laat het mij weten in de comments hieronder.

Liefs, Linda

2 Comments

 • Avatar Ria wesselink schreef:

  Heej Linda
  Leuk geschreven?
  Hier mijn verhaaltje

  1. Mijn geheugen stimuleert zeker tijdens de workouts , haha
  Vraag me niet de volgende dag , hoe ging het ook alweer?
  Ach ja net jarig geweest ( nog bedankt trouwens voor de felicitatie , erg attent) dus een jaartje erbij , dus laten we het maar op de leeftijd houden ?
  2. Idd het houd je heupjes lekker los , voorlopig nog geen rollator

  3.Mijn hart gaat als een dolle te keer , dat komt omdat ik me blij voel bij jullie en ontzettend van dansen hou

  4. Net als bij punt 3 , blij en vrolijk van de muziek en choreografie , echt geen tijd om te stressen

  5. Osteoporose ( bijna geen last van) gelukkig maar

  6. Deelnemers van luv2 move zijn allemaal even aardig en leuk , altijd gezellig. Ik laat me dan ook helemaal gaan tijdens de workouts ,
  WHOOPWHOOP

  7. En dan de laatste , af en toe dansen ( in de kamer ) met mijn partner , pasjes voordoen uit de workouts ( als ik ze dan nog weet hihi). Dus deze voordelen van dansen wil ik wel graag delen , A.U.B

  • Avatar Linda schreef:

   Whoop whoop! Dankjewel! Wij worden ook altijd heel blij van jou in de les met je altijd aanwezige stem :D!
   Enneuh… ‘looking for some hot stuff’ is een PRIMA track om thuis te oefenen he ;).

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.