Wat een ontzettend lieve reacties heb ik gekregen op mijn blog van afgelopen dinsdag over mijn niet altijd even gezonde gewoontes ;-)! Dankjewel allemaal daarvoor, toch wel spannend om zo open, eerlijk en persoonlijk te schrijven!

Inmiddels ben ik bezig om een stuk gezonder te leven en te eten. Elke dag een goed ontbijt heb ik mij voorgenomen!. Heel simpel gezegd, je hebt de hele nacht geen eten binnen gekregen…wil je dus je dag goed beginnen, dan heb je voldoende brandstof nodig! Helemaal als je daarna bruisend van de energie een dance-workout gaat geven ;-)!

Mijn ontbijt moet natuurlijk wel lekker zijn, snel en simpel te maken en ook nog eens goed vullen. Die 3 eisen heb ik gecombineerd en daar kwam dit heerlijke ontbijtje uit. Ik noem het mijn appeltaart kwark ontbijt en het recept, dat deel ik vandaag met jullie!

Ingrediënten:

– 3 flinke eetlepels kwark
– 1 eetlepel biologische honing (gewone honing is vaak suikerwater aan toegevoegd)
– 1 appel
– 2 eetlepels rozijnen (dat vinden mijn kids lekker)
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel lijnzaad (voor de stoelgang 🙂 )
– Optioneel een aantal eetlepels muesli (de goedkoopste is vaak suikervrij).

Bereidingswijze:

Heel simpel! Schep de 3 grote eetlepels kwark in een bakje en voeg de honing en kaneel toe. Goed doorroeren zodat alles lekker gemixt is. Schil je appel en doe deze in stukjes bij de kwark, samen met de rozijnen, lijnzaad en eventueel nog wat eetlepels muesli. 

Resultaat : super lekker ontbijt! Door dit te combineren met kwark krijg je een heerlijk vullend ontbijt waarop ik de ochtend goed doorkom en jullie makkelijk in het zweet werk tijdens een van mijn workouts! 😉

Ontbijt jij ook altijd goed? En wat is jouw favoriete ontbijt? Let me know!

Liefs, Evelien!