Terug

Rik

Presenter
Ik ben Rik Wolting, 41 lentes en geboren en getogen in Vriezenveen.
Sinds 2009 woonachtig in Almelo en getrouwd met Marianne. 3 lieve druktemakers Evi (6) ,Noah (4) en Xavi (2) maken ons gezin compleet.
Van kinds af aan ben ik aan het sporten waarbij tot m’n 36e vooral voetballen bij DETO mijn sport was. Momenteel doe ik veel aan hardlopen, racefietsen, krachttraining en yoga.
Vanwege m’n grote passie voor sport en m’n ambitie om mensen beter te maken was het dan ook geen moeilijke keus voor mij om de sportacademie in Zwolle te gaan doen. Hier ben ik in 2001 afgestudeerd als docent Lichamelijke Opvoeding.
Na 2 jaar gewerkt te hebben als sportinstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Twenthe heb ik vervolgens 20 maanden gereisd, gewoond en genoten in Australië en Nieuw Zeeland. Een fantastische levenservaring.
Vanaf 2005 ben ik militair bij de Koninklijke Luchtmacht en hier ook werkzaam als sportinstructeur. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik geef lessen zelfverdediging, klimtoren, hindernisbaan, kracht en ga zo maar door, haha. Zoiets als van je hobby je werk maken.
Altijd fysiek bezig, of het nu voor mezelf is of het trainen van de militairen voor hun operationele taak of functie.
Altijd maar harder, sneller, sterker en groter..
Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in yoga en ben ik zelf ook lessen gaan volgen.
Juist om de rust, focus, lenigheid en balans te vinden in mijn drukke fysieke leven.
Vorig jaar de uitdaging aangegaan om de docentenopleiding te gaan doen. Afgelopen oktober mijn Vinyasa Docenten Opleiding met goed gevolg afgerond verzorgd door de Yogaschool van Johan Noorloos. Een prachtige, inspirerende opleiding.
En alsof het zo moest zijn kreeg ik de kans op bij Luv2Move yoga te gaan geven.Hoe gaaf!
Met veel plezier heb ik inmiddels de eerste lessen gegeven en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!
 
Iedereen is van harte welkom en ik hoop dat iedereen zich thuisvoelt in mijn les.
Yoga is voor iedereen toegankelijk, het is niet iets wat je goed of fout kunt doen. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze zo stijf zijn en dat yoga niks voor ze is. Juist dan zou het erg interessant zijn om jezelf uit te dagen zonder de grens over te gaan. Uiteindelijk gaat het erom dat je een uur lekker op je yogamat bezig bent met houding, ademhaling, focus, balans, kracht en lenigheid. 
Ik nodig je van harte uit!
 
Namasté,
 
Rik