Terug

Samanta

Master Presenter

Samanta is Italiaanse en woont sinds 2013 in Nederland. Na het uitoefenen van veel verschillende sporten kwam zij op haar 10e in contact met dans. Dit was het! Haar passie! Begonnen met hip hop besloot ze al snel dat het niet genoeg was en om haar techniek te verbeteren begon zij ook moderne jazz lessen te volgen. Bij “Aries centro danza e pilates” in Verona heeft zij verschillende jaren gedanst en meegedanst in de demogroep, waarmee ze verschillende prijzen binnensleepte. Zij heeft als danseres de eer gehad om mee te mogen dansen in een van de mooiste openlucht theaters van Italië: de “Teatro Romano” in Verona. Om verschillende skills en moves eigen te maken heeft Samanta verschillende workshops gevolgd: ballet, salsa, bachata, boogie en Italiaanse volks dansen. Alles wat met muziek en dansen te maken had trok haar aandacht. Zo is zij in 2014 terechtgekomen bij Luv2Move waar zij ook in Nederland verder haar passie kon volgen bij een plek die voor haar voelde als een thuis. Een plek waar zij Italië en haar echte familie wat minder zou missen en een tweede familie heeft gevonden bij wie ze zichzelf kon zijn. Samanta heeft zich na een tijdje aangesloten bij de Luv2Move Academy en is Booiaka instructrice geworden. Hiermee werd zij de officiële “substitute-groupie-shadower”. Met haar passie en enthousiasme heeft Samanta jarenlang deel uitgemaakt van de Luv2Move crew zonder daadwerkelijk lessen te geven. Ze zette haar skills in in de ontwikkeling van de Academy en jureerde samen met Evelien bij verschillende danswedstrijden. Eindelijk is het zo ver… Wie had dat gedacht, Samanta is klaar om in haar eentje te gaan shinen met een programma die haar passie voor rockmuziek en beweging samen brengt. POUND! Nieuwsgierig? Ja… terecht! Kom snel mee doen!

“Examines: What does it feels like when you’re dancing? Billy: don’t know… sorta feels good, sorta stiff and that, but once I get going… than I like forget everything and sorta disappear. Like I feel a change in my whole body, and I got this fire in my body. I’m just there flying like a bird… like electricity… yeah like electricity!!”

Cit. Billy Elliot. 

Toen ik voor de eerste keer de film Billy Elliot zag “back in 2001″ begreep ik eindelijk wat dansen met mij deed. Ik dans al mijn hele leven maar nog nooit had ik ZO goed kunnen verwoorden wat dansen voor mij betekend. Dat dus… want zo voel ik me echt als ik dans. Ik ben best druk in mijn leven en geest en wanneer ik dans is dit echt het enige moment waarop ik alles, maar dan ook echt alles los kan laten en kan vergeten. Dit gevoel is wat ik hoop over te dragen aan anderen via Luv2Move… Want het voelt zo GOED en ik gun het iedereen!”