Een druk leven kan in alle rust

Tegenwoordig als je iemand vraagt hoe het is krijg je in negen van de tien gevallen te horen dat iemand druk is. “Hey hoe is het!?”: Ja goed! Druk hé”, “Lekker, druk druk druk” of gewoon “Druk!” . Ik betrap mezelf erop dat ik het ook doe. Het lijkt haast een soort rage, druk zijn.  Als je niet druk bent hoor je er niet meer bij. Je moet toch minimaal een (drukke) baan hebben, alle sociale partijen aflopen, houden van hobby’s :-), sporten ,vrijwilligerswerk doen en mee kunnen praten over het laatste seizoen van Narco’s. Ik kan niets doen maar slecht verdragen en voel me dan vaak nutteloos.

Toen ik laatst een stay@home mom vroeg hoe het met haar ging was haar antwoord: ”Super druk!”. Zoals een oude vriend altijd tegen mij zei: “Evelien.. Je hebt geen filter”, vroeg ik haar iets te verbaasd waarmee ze dan in godsnaam druk was. Een waslijst aan taken rondom de kids, koffieafspraken en een bezoek aan de kermis was haar antwoord. Even was ik jaloers, ik wil ook wel hele dagen vrij zijn om af te spreken met vriendinnen, leuke dingen te doen met mijn kids of quality time met mijn man door te brengen. Maar toen viel het kwartje. Die dingen doe ik wel, alleen zitten ze verstopt tussen alle activiteiten die ik doe voor mijn bedrijf, het huishouden, de kids, mijn blog en mijn hobby’s (mijn werk dus). Net zoals de stay@home mom prop ik mijn agenda helemaal vol. Tja en dan ben je druk.

Nou doe ik voornamelijk dingen die ik leuk vind, heb ik de mooiste baan van de wereld en zijn mijn kids meestal voorbeeldig en relatief rustig…. Toch heb ik last van deze drukte. Een tijdje geleden zocht ik hulp en ben ik gecoacht door Druk Coaching. De coach Paula (tevens mijn nicht) heeft mij in een uurtje super handige tips gegeven om mijn leven (of eigenlijk mijn hoofd) wat minder druk te maken. Simpele dingen als agenda beheer en niet proberen te multitasken zorgden al voor zoveel meer rust in mijn hoofd. Ik wist ze wel, maar tijdens dit gesprek viel het kwartje. Waar ik achter kwam was dat ik veel meer plande dan waar ik tijd voor had. Resulaat: stress! Het betekent eigenlijk dat ik veel vaker nee moet zeggen, veel vaker moet kiezen tussen het een of het ander en tijd moet inplannen waar ik dus niets doe! En het werkt! ik ervaar meer ruimte en minder drukte. Het gaat met vallen en opstaan en tijd inplannen voor niets doen is me nog niet echt gelukt, maar het idee dat het mag, dat ik er dan nog bij hoor en niet nutteloos ben geven me al rust op zich.

Heb jij nog tips voor minder drukte? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs Evelien

Ps. Paula zou het leuk vinden als je hun Facebook Pagina liked 🙂 Who knows… misschien heb je er iets aan.

One Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.