Daar ben je dan, zo klein, zo schattig..zo kwetsbaar. Je hebt mijn hart gestolen vanaf het eerste moment dat ik je zag. Eigenlijk al veel eerder… Toen jouw mama mij vertelde dat je eraan kwam. Ze gaf me een klein doosje met daarin een rijstkorrel. Eerst dacht ik dat ze mee wilde nemen naar Tao (jouw moeders favoriete Sushi restaurant), maar nee…. De korrel stond symbool voor hoe groot jij toen was. Wat een geweldig nieuws! Mijn kleine zusje (jouw mama) wordt moeder..en ik word tante! 9 maanden en 1 week heb je erover gedaan om zo mooi en prachtig te worden als jij nu bent… We hebben gefantaseerd over hoe je eruit zou zien… lijk je op papa of lijk je op mama? Tot nu toe lijk je op een klein mexicaantje :-). Jouw zwarte haartjes, mooie ronde rode wangen en spleetoogjes zijn helemaal perfect en precies zoals ze zouden moeten zijn. 

Afgelopen zaterdag ben je geboren 16-4-16 om 6:46. Je moeder heeft gebikkeld en ik heb de hele nacht liggen wachten op het goede nieuws van jouw aankomst op aarde :-). Je moeder belde mij met het verlossende telefoontje..het eerste wat ze zei: “ Evelien, ze is zo schattig” .. ze huilde van blijdschap omdat jij er eindelijk was (en ook een beetje omdat de bevalling voorbij was ;-)) 

Toen ik aankwam in het ziekenhuis was ik zo super trots op jou en jouw moeder (en op papa natuurlijk, omdat hij zo lief was voor jou en mama). Ik kan mij nog herinneren dat jouw mama is geboren, ik was toen 8. Heel mijn leven was zij mijn kleine zusje waarvoor ik ook een beetje moest zorgen, maar toen ik haar zag vlak na de bevalling was ik zo trots en zag ik haar opnieuw als vrouw en moeder.. zo sterk en geen zorg meer nodig. Nu gaat zij voor jou zorgen..en ik weet zeker dat zij dat heel goed kan! 

Jouw eerste nacht mocht ik al gelijk met jou doorbrengen. Samen met mama sliepen we een nachtje in het ziekenhuis (zo kon papa lekker bijslapen en zich voorbereiden op de slapeloze nachten die jij ze nog gaat bezorgen :-)). Wat een bijzondere nacht. Je sliep in jouw wiegje tussen mama en mij in… schattige geluidjes, drinken bij mama, lekker knuffelen en vooral slapen! Ik vond het heel speciaal dat ik dit moment met jou en mama mocht delen.

Lief klein nichtje… Je hebt een speciaal plekje in mijn hart. Ik ga je leren dansen, ik ga liedjes voor je zingen, ik ga je knuffelen, ik ga je kusjes geven, ik ga je beschermen, ik ga met je lachen, ik ga met je huilen, ik ga naar je luisteren , ik ga je helpen, ik ga van je leren, ik ga voor je zorgen en ik zal altijd van je houden! 

Zaterdagochtend, 9:30 uur…. Ik hoorde voor het eerst jouw naam (nou ja de tweede helft dan :-))

Zoë Evelien van Braam

Voel me trots en super vereerd! 

Liefs tante Evelien