De decembermaand staat vaak in het teken van een stukje reflectie. Persoonlijk hou ik niet van het hele ‘new year, new me’ gebeuren. Ik geloof dat je je alle dagen bewust zou moeten zijn van je highs en je lows, jezelf en de weg die je aan het bewandelen bent. Dit schiet er echter snel bij in. Daarom is een aantal vragen aan jezelf eens per jaar misschien toch wel heel goed voor een stukje bewustwording. Tip voor meer bewustwording in 2017 ;-): Elke dag voor ik ga slapen sta ik even stil bij het hoogtepunt en/of dieptepunt van die dag. (Bijna) Iedere avond val ik dan met een kleine glimlach op mijn gezicht in slaap.

Wel nu, de vragenlijst, let’s go!

 

Mijn meest fantastische moment van 2016…

Ik kan niet kiezen! Hoogtepunten waren toch wel het krijgen van een vaste aanstelling voor mijn full-time job bij Nerds & Company, maar ook het weerzien van mijn goede vriend Elart die al jaren in Indonesië woont. Ondertussen heb ik ook een ticket geboekt om hem in 2017 in Indonesië te bezoeken en dat was ook wel een fantastisch moment samen met het horen dat ik voor mijn werk meegestuurd word op de Arctic Challenge. Veel bruiloften, veel liefde, de geboorte van mooie Zoë, een weekend weg met mijn lieve moeder, Ladies of Soul, Freshtival, Boulevard Outdoor, de eerste verjaardag van lieve Noah en veel mooie momenten met geweldige vrienden. (Sorry Eef, ik weet dat je niets kan met dit arsenaal aan fantastische momenten.)

 

Mijn meest verrotte moment van 2016…

Tsja, dan staat toch mijn relatiebreuk met stip bovenaan. Na 3,5 jaar hebben Roy en ik besloten om uit elkaar te gaan afgelopen oktober en ja, ondanks dat wij vrede hebben met deze beslissing, doet zoiets wel verrekte veel pijn. Het blijft een bijzonder iets, houden van, iets dat zoveel geluk met zich mee kan brengen, maar tegelijkertijd ook zoveel verdriet.

 

Mijn meest belangrijke les van 2016…

Blijf bij jezelf. Vergeet jezelf niet, cijfer jezelf niet weg. Luister, luister heel goed naar wat jij wil en voelt. Merk op wat jou laat stralen, wat jou energie geeft en wat je energie kost. En laat dat laatste gaan, zet jezelf op nummer 1. Pas daarna kan je je bekommeren om anderen.

 

Mijn grappigste moment van 2016…

Ook hier kan ik niet kiezen! Ik lach veel, ben zelf ook een ontzettende kluns dus grappige momenten doen zich dagelijks voor. Maar de mensen met wie ik het meeste gelachen heb het afgelopen jaar zijn toch wel mijn lieve vriendinnen van Luv2Move. Jullie maken mijn leven nog net een beetje leuker dan het al is (L).

 

Mijn meest verdrietige moment van 2016…

Natuurlijk komt het uitgaan van de relatie hier weer naar boven, maar afgelopen februari kwam ook het nieuws dat mijn hond Tonga een tumor heeft bij zijn prostaat en niet lang meer zal leven. Zo’n bericht voelt echt alsof iets scherps in je hart steekt en wat was ik verdrietig. Maaaaaaar, hij is er nog, de 9 gepasseerd en zo fit als een hoentje. Ik denk zelfs dat de diagnose vals is geweest. Wat een geluk 🙂

 

Waar ik dankbaar voor ben uit 2016…

Oude vriendschappen waar weer nieuw leven in geblazen is, nieuwe vriendschappen die groeien, bestaande vriendschappen die alleen maar sterker worden en alles wat ik het afgelopen jaar weer mee heb mogen maken. Iedere gebeurtenis, ieder moment vormt je en verrijkt je als persoon. De mooiste spreuk die ik ben tegengekomen afgelopen jaar is ‘Heb lief, bewonder en geniet, meer vraagt het leven niet’. Dat is het voor mij, het levensmotto dat 2016 mij gegeven heeft.

 

Mijn 2017…

Volgend jaar gaat in het teken van mijzelf staan. Wat wil ik en wat mij gelukkig maakt, doen wat ik wil en niet wat anderen willen. Genieten, genieten van iedere dag en alle mooie momenten. Verdrietige momenten zullen er vast ook zijn, die ga ik accepteren en bewust meemaken zodat ook deze mij weer een stukje sterker maken.

 

Lieve luv2movers, bedankt voor de leuke momenten het afgelopen jaar. Op naar een geweldig 2017!

6 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.