Zoals een aantal van jullie wellicht weten heb ik een eigen bedrijf. Huh? Hoor ik er nu velen denken. Jep. Een aantal jaar geleden heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als verkoopstylist ‘byLin’. Een verkoopstylist zorgt voor het ‘verkoopklaar’ maken van een woning/ pand.

Super enthousiast dat ik was. Gelijk heb ik toen een paar huizen onder handen genomen, waaronder de vorige woning van Evelien en René. Van 0 naar 14 kijkers, niet slecht dacht ik zo. Heel fanatiek heb ik destijds een Facebook pagina de lucht in gegooid met reclame en acties. Maar daar bleef het ook een beetje bij en helaas kwam ByLin (nog) niet echt van de grond. Heb ik alles gedaan wat ik kon om hier een succes van te maken…? Nee, vast niet. Om heel eerlijk te zijn, ik ben ik er nog nooit voor de volle 100% tegenaan gegaan. Maar waarom dan niet? Ik vraag het me zelf vaak af. Wat is nou precies de reden dat ik hier niet volledig voor ga? Zoals de titel van deze blog het al zegt zijn al die termen wel een beetje van toepassing op deze situatie. Tegelijkertijd denkt mijn nuchtere ik “maar dat kan toch niet allemaal op mij van toepassing zijn?? Kies er eentje uit en ga daar aan werken!”

De definitie van Faalangst volgens Google:

“Angst dat je niet voldoet aan de gestelde verwachtingen.”

Het rare is dat die ‘gestelde verwachtingen’ door mijzelf zijn gemaakt! Haha.. Zoals je leest ben ik er nog niet helemaal uit.

Gelukkig zijn deze termen totáál niet van toepassing op mij als dansinstructrice. Zet mij maar als achtergrond danseres bij de Toppers neer, of sterker nog.. in hun voorprogramma als dans warming up!! Dan zou ik mijn stinkende best doen om daar te shinen en ik zou er met volle teugen van genieten! Misschien komt het omdat ik dit al wat langer doe en ik mij  daar zeker in voel. Als ik dan een foutje maak heb ik in ieder geval de know how om die te verdoezelen zodat niemand dat merkt ? . Gelukkig kan ik als instructrice wel andere mensen helpen om over hun ‘dans-faalangst’ te komen en daar ben ik dan wel heel blij mee. Dus mocht je dit lezen en je hierin herkennen maar dan op de dansvloer; Kom gerust bij me langs, dan hebben we het er over met een kopje koffie na de les ?!

Liefs Linda!

3 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.