Na 31 uur puffen was ze er dan eindelijk. Mijn lieve kleine Zoë!

9 maanden lang ben je zwanger geweest en in 1x begint je leven weer.. Alleen nu met z’n drietjes.

Die mooie ronde buik is verdwenen en is veranderd in een grote hangende zak met striemen. Pfff ik had niet verwacht dat er zoveel met je lichaam zou gebeuren!

Aankomen tijdens de zwangerschap

Ik ben tijdens de zwangerschap 25 kilo aangekomen. Na de bevalling vlogen (gelukkig!) de eerste 10 kilo er vanzelf af. I.v.m ons vertrek naar Curacao gingen we de laatste weken nog veel uit eten en lette ik niet echt op mijn lijn, maar ik was mijn lichaam zo zat als ik in de spiegel keek! Robin en ik spraken af dat zodra we op Curacao zouden zijn we gelijk op de gezonde tour zouden gaan. Niet snoepen, veel drinken en gezond eten.

Op de gezonde tour

En ik moet zeggen, het gaat hartstikke goed. Snoepen doe ik eigenlijk niet (mijn grootste dikmaker) dus dat gaat goed! Natuurlijk zijn we wel lekker uit eten geweest maar i.p.v frietjes werd het rijst met groente en veel verse vis (heerlijk).

In ons gezin is eten heel belangrijk en willen we lekker blijven eten. Als ik dingen moet eten wat ik niet lekker vind houdt ik afvallen en gezond leven sowieso niet lang vol. Maar ook gezond kun je natuurlijk heerlijk eten! 

Wat het soms alleen wel lastig maakt is het feit dat de prijzen hier op het eiland heel anders zijn dan in Nederland. Groente en fruit is heel duur (een zak druiven voor €9,- bijvoorbeeld) en vlees is daarentegen weer spotgoedkoop (2 biefstukken voor €2.50). We eten dus maar veel biefstuk ;-)!! We zijn nog een beetje zoekende in hoe we voor een goede prijs lekker en gezond kunnen eten.

Wat eet ik voornamelijk?

Extra voordeel van het eiland:

– het is snikheet dus je hebt niet snel honger.

– Het is snikheet dus je drinkt de hele dag water.

– Het is snikheet dus je zweet veel. (dat deed ik in Nederland ook snel maar hier nog meer;))

Dat scheelt weer ;-)!

We maken meestal eens per week een bak tonijn salade en daarnaast eten we veel vlees met groentes en af en toe rijst/aardappelen er bij. Verder eten we veel appels/bananen en/of druiven en haal ik regelmatig een lekkere verse smoothie van de fruitboer bij ons in de straat

En, ben ik al kilo’s kwijt?

Nou ik sta niet op de weegschaal dus ik heb geen idee.. Maar volgens mij ben ik echt al wel wat kwijt! Ik heb kleren gekocht bij de H&M in mijn oude broekmaat. Als ik daar weer in pas dan ben ik blij:) Mijn doel is dat als mijn ouders en zusje op visite komen in november ik deze kleding weer kan dragen.

Ik weet dat alles wat ik nu eet nog veel gezonder kan maar ik val af en ik geniet van mijn leven hier. Ik probeer 6 kleine maaltijden per dag te eten en veel te variëren. En ik ben weer begonnen met bewegen. Ik zwem veel in het zwembad bij ons huis (jaja, luxe!) en ik ga binnenkort op zoek naar een dansschool om los te gaan op Booiaka & Zumba muziek.

Hopelijk sta ik hier ook binnen no time op het Antiliaanse podium te swingen!

Veel liefs vanaf Curacao!

XX Sanne

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.