Wat gaat de tijd toch snel. Alweer negen maanden woonachtig op Curacao en onze kleine Zoë is bijna één. Nog steeds genieten wij elke dag van het wonen op dit prachtige eiland. Mooie mensen, heerlijk weer en prachtige stranden. Sorry mensen in Nederland, maar dit is toch wel beter dan de koude winters in ons kikkerlandje.

Ook met onze eetgewoontes gaat het goed.

Ondanks dat ik super sportief ben vind ik afvallen en op gewicht blijven moeilijk. Het probleem zit bij mij echt in voeding. Zomaar kilo’s kwijt raken kan ik niet. Ik heb een stok achter de deur nodig. Iets waar ik me aan kan houden. Iets waarvan ik resultaat zie.


Voor mijn zwangerschap heb ik “Meet your macro’s” gedaan. Dat is afvallen door een plan op maat dat is gebaseerd op de inname van het juiste aantal koolhydraten, vetten en eiwitten, oftewel jouw macro’s. Wat je dan eet is daarbij niet belangrijk zolang je maar aan deze voedingsstoffen komt. Toen ik zwanger was ben ik daar mee gestopt. Na vijf maanden borstvoeding geven heb ik het weer opgepakt. Met de Luv2Move app op mijn telefoon hou ik al deze “macro’s” bij, super handig! 


Voor het eerst in mijn leven gaat dit al een jaar goed. Hoe ouder (en wijzer) ik word, hoe bewuster ik ben van de voeding die ik inneem. Veel vaker kies ik automatisch voor gezonde voeding. Hierdoor voelt het meer als een gezonde levensstijl en niet als “ik ben aan het afvallen”. Natuurlijk heb ik wel mijn ups & downs. Zoals een paar maanden geleden bleef ik een lange tijd op hetzelfde gewicht. Dat demotiveerde mij behoorlijk. Hoe kan ik nu niet afvallen? Ik hou me netjes aan mijn schema! Ik ben toch goed bezig?

Dus ik vroeg mijn lieve vriend Google: “Ik eet gezond maar val niet af”. Google kwam met veel interessante verhalen. Wat mij het meeste opviel was het woordje suiker. Zo las ik via het voedingscentrum dat een een volwassen vrouw maximaal 25 gram suiker per dag mag binnenkrijgen. Omdat dit vrij weinig is en je dit met gezond eten al snel overschrijd heeft het voedingscentrum een richtlijn van maximaal 90 gram per dag. En dan heb je ook nog het verschil tussen natuurlijke suikers en geraffineerde suikers (Evelien schreef hier al eerder over). Ook werd mij duidelijk dat olijfolie voor mij een grote boosdoener is en dat in één eetlepel bijvoorbeeld al 13 gram vet zit.

Hier ben ik meteen mee aan de slag gegaan. Ik heb kokosolie gekocht en gooi niet meer dan één eetlepel per keer in de pan. De suikers die ik binnenkrijg houd ik bij en ik zorg ervoor dat ik niet meer dan 50 gram binnen krijg op een dag. Natuurlijk probeer ik de geraffineerde suikers zoveel mogelijk te vermijden. Dus geen mojito’s meer op het strand, in één Mojito zit gewoon 80 gram suiker! Zo gezegd zo gedaan, na een week ging mijn gewicht weer omlaag,  Jeeeejjjj.

Dit klinkt allemaal alsof ik mijn nieuwe levensstijl heb gevonden en er verder niks meer aan hoef te doen. Helaas, het komt het toch nog voor, bijvoorbeeld als er visite is, dat ik verval in mijn oude patroon. Mijn gezonde levensstijl volhouden vind ik dan erg moeilijk. Daar baal ik altijd ontzettend van, want als de visite weg is zitten bij mij de kilo’s er weer aan en voel ik me helemaal opgeblazen.

Thuis heb ik een muur vol met foto’s van vrienden en familie. Op elke foto ziet mijn lichaam er weer anders uit. Slank, dik, mollig, superslank, supermollig, ik heb alle maten wel gehad. Mijn gewicht is iets waar ik mijn hele leven al mee worstel. Wel heb ik voor mezelf besloten om te stoppen met “afvallen”. Mijn motto voor nu: Gezond eten, genieten en regelmatig mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik gewoon een mooie vrouw ben (dit heb ik heel lang niet kunnen zeggen van mijzelf). Ik voel dat ik goed bezig ben en dat is genoeg. 

Vanaf mijn zwaarste gewicht tijdens de zwangerschap tot nu ben ik 22 kilo kwijt! WHOOP WHOOP en we gaan lekker door!

Over een paar weekjes ben ik even in Almelo en geef ik samen met mijn Luv2Move vriendinnen de Paas workout! Weer een kilo eraf 😉

Hoop jullie daar allemaal te zien! (klik hier om je aan te melden)

Warme groetjes vanuit Curacao!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.