De laatste 4 weken ben ik erg vermoeid.. Ik ben (en doe) natuurlijk druk met vanalles. Verhuizen, tijdelijk bij mijn schoonouders intrekken, druk met de zaak (blog moet online! ;-)) uitzoeken van een nieuwe keuken, vloer etc. voor in ons nieuwe huis (ik ben er achter gekomen dat keuzes maken niet helemaal mijn sterkste punt is!) en so on. Maar toen ik gistermiddag mijn ogen niet open kon houden terwijl Valentijn (mijn zoontje van bijna 5) zijn voormalig buurmeisje een bloedneus sloeg dacht ik dat het misschien toch eens tijd was om even naar de dokter te gaan..

Ik ben de afgelopen jaren toch wel een aantal keren bij de huisarts geweest. Meestal met vage klachten zoals vermoeidheid, rare uitslag, onverklaarbare pijntjes, bijna niet meer kunnen lopen (dat danst lastig kan ik je zeggen ;-)!!) etc. Maar al die keren dat ik geweest ben kwam er nooit een diagnose.… Maar het lijkt wel steeds op hetzelfde neer te komen.. 

Na weer een tijdje met de dokter gekletst te hebben kwam er eigenlijk  uit dat deze vermoeidheid en andere vage klachten weer door eigen toedoen komt en in dit geval samen gaat met mijn overstap van mijn gewone eetpatroon naar een dieet van onbeperkt snoep, kant en klaar maaltijden en puddingbroodjes om 9 uur s avonds. Dit gebeurde eerst omdat ik zo knetterdruk was met de verhuizing en inmiddels omdat ik mij heb aangepast aan de voedselvoorraad van mijn schoonouders. Veel brood, rijst, aardappels, snoep etc. Bottomline volgens dokterlief is: ik heb gewoon last van een suikerverslaving! En daar word je moe van! 

Het zou zomaar eens waar kunnen zijn. Ik heb de huisartsenpraktijk verlaten zonder bloed te gaan prikken of andere onderzoeken te laten doen maar met een goede motivatie om mijn “gezonde” levensstijl weer op te pakken. Doktersadvies: Meer rust, gezonder eten, minder snoepen en in mijn geval wat minder bewegen. Het blijft bizar, voel me toch een redelijk bewust mens en toch zat ik weer bij de huisarts voor een middeltje, terwijl ik zelf het middel ben.  

Maar goed, vanaf morgen (vandaag ga ik nog stiekem even alle chocola wegwerken ;p) toch maar weer gezond gaan eten, zoveel mogelijk suikervrij voor een tijdje en tja..dat uitrusten.. Dat doe ik wel een andere keer. 

Ik ga wel wat vaker naar Veraflow ;-)!!

De aankomende weken kunnen jullie ook hier op mijn blog wat meer gezonde receptjes vinden. Doen jullie met me mee? Beter zorgen voor jezelf, gezond eten, voldoende rust en meer (of minder, maar net wat je nodig hebt!) bewegen! … Oja en wat vaker stilstaan bij jezelf…

Let me know,

Liefs, Evelien!