In mijn (late) pubertijd en studententijd was ik een zelfverzekerde meid. Ik deed mijn ding en had schijt aan anderen.  In discotheken stond ik altijd op de eerste de beste verhoging die ik kon vinden en danste alsof ik een professioneel danseres was, ingehuurd door de club. Althans, in mijn beleving 😉

Soms zie je bepaalde dingen pas achteraf. Of… Wanneer je ze weer tegenkomt, maar dat zelfvertrouwen dat ik hierboven omschrijf ben ik jaren kwijt geweest. Hoe dat komt? Zeg het maar. Vrouw zijn heeft er heel wat mee te maken denk ik, maar ook levensgebeurtenissen, hormonen, noem maar op. Maar het meest kenmerkende? Ik danste niet meer.

Op oudejaarsavond bij Evelien zei ik het hardop ‘Ik heb meer zelfvertrouwen sinds ik actief ben bij Luv2Move’. ‘Jaaaaa’ zei Evelien ‘Daar gaat je volgende blog over!’ en hier zijn we dan. Een rondje Google laat me zien dat het bewezen is dat dansen je zelfvertrouwen vergroot. Waarom? Tijdens het dansen doe je een beroep op je persoonlijkheid. Je komt dus een stukje dichter bij jezelf. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je dit ook uitstraalt in de vorm van, jawel, zelfvertrouwen. Essentieel is wel dat je in een omgeving danst waar je je veilig voelt. Laat Luv2Move dat nou net bieden!

Daarnaast word je gelukkig van dansen. Linda schreef er al een klein stukje over in haar blog de 7 voordelen van dansen. Tijdens het dansen komt endorfine vrij waardoor je je automatisch beter voelt. Ook draagt dansen bij aan psychische gezondheid. Dansers hebben een grotere kans op een gelukkig, minder stressvol leven dan niet-dansers.

Als ik dit zo nalees vallen de kwartjes. Sinds ik dans en lesgeef bij Luv2Move heb ik mezelf weer teruggevonden. Ik zit niet meer stil in de auto, maar dans vanuit mijn stoel. Ik ben weer te vinden op de verhoging (tegenwoordig in de kroeg i.p.v. de club) en zelfs wekelijks op het podium van Luv2Move als instructrice! Wat mijn zelfvertrouwen ook vergroot is progressie die ik zie. Bewegingen worden langzaamaan strakker en in de VeraFlow zie ik dat ik iedere week leniger wordt en meer controle heb over mijn lichaam.

Op de een of andere manier geeft die controle die ik heb over mijn lichaam ook controle over mijn geest en stelt mij in staat om bij mezelf te blijven, voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Ik raad het dan ook iedereen aan, zit je ff niet zo lekker in je vel, voel je je zoekende en onzeker over jezelf? Ga dansen, direct, al is het maar in je eigen huis, maar ik garandeer je, je gaat je beter voelen en staat straks naast mij op die verhoging. Enjoy!

Wil je samen met mij dansen?, dat zou ik erg leuk vinden! Meld je dan hier aan voor een gratis proef workout.

Liefs Tina

4 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.