Voor mensen die het spannend vinden om een dans workout in te stappen.

Ik heb een vriendin, ik heb wel meer vriendinnen , maar deze ene is wel speciaal. Deze ene vriendin komt namelijk uit Italië. Ze woont in Nederland zo lang als Luv2Move bestaat (bijna 6 jaar) en is voor de liefde naar ons koude land verhuisd. Ze is een echte Italiaanse. Ze maakt de lekkerste pasta’s die ik ken en haar rijstijl is te vergelijken met die van Verstappen. De eerste keer dat wij elkaar ontmoetten sprak ze nog geen Nederlands, wel kon ze me al verstaan. Ze werd lid bij Luv2Move en hier is het waar onze vriendschap begon te bloeien. In een sneltreinvaart leerde ze Nederlands en ik heb me hierover altijd verbaasd. Super knap van haar! Ik kan me niet voorstellen als je me nu in Italië neerzet dat ik binnen een jaar Italiaans spreek. Zij deed het gewoon.

Pas geleden ging ik met haar en twee andere vriendinnen naar de sauna. Een heerlijke dag met veel geklets en gelach. We praatten over van alles en weer viel me op hoe goed zij de Nederlandse taal beheerst. Het enige waar ze soms moeite mee heeft is de uitspraak. Zo noemt zij een Hert een ‘Ert’, want de H schijn je in Italië niet uit te spreken. Ook dacht ze jaren lang dat je Kleinigheidje als ‘klein Geitje’ uitsprak. Hilarisch! In de sauna kwam het idee dan ook voor een kinderboek:

“De kleine geit en de erwt”. Een verhaal over een klein geitje, die bang is voor een erwt. Zijn angsten overwint en de erwt opeet. 

We maken vaak grapjes met haar en lachen vaak om haar uitspraken. Één vriendin houdt zelfs een boekje bij. Echter, tussen de grapjes door zie ik iemand die zich volledig kwetsbaar opstelt, niet bang is om fouten te maken en zonder schaamte volledig ergens voor gaat om haar doel te bereiken, in dit geval het leren van de Nederlandse taal. Super mooi om te zien en ik vind het heel inspirerend. Willen we niet allemaal wat meer van die eigenschap?

Bij Luv2Move zie ik heel vaak het tegenovergestelde. Vrouwen die heel graag eens met ons mee willen doen, maar worden tegengehouden door schaamte of angst. Bang dat iedereen naar ze kijkt, dat ze de enige zijn die niet kunnen meekomen, bang dat ze het niet volhouden of bang voor wat anderen van ze zullen denken. Ze willen wel dansen, maar durven gewoonweg niet. Toen ik hier zo over nadacht realiseerde ik me dat ik heel vaak tegen mensen zeg “doe een x mee, leuk!”, maar dat ik dan eigenlijk niet stilsta bij het feit dat ze het misschien wel heel spannend vinden.

Wij bij Luv2Move vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te dansen, dus ook de mensen die peentjes zweten om de eerste stap te zetten. Ik ben gaan nadenken hoe we het makkelijker, toegankelijker en gewoonweg minder eng kunnen maken. Meedoen zonder last te hebben van schaamte of angst om te falen. Samen met Linda hebben we iets geweldigs bedacht. Een 4-weekse introductie cursus:

Dansen zonder zorgen

Op je gemak kennismaken met dansfitness

Op een rustig tempo

In een veilige omgeving

Samen met andere beginners

Geen excuus meer om niet te gaan. Wij helpen je op weg. Wil je meer weten? Klik dan hier of op de button onderaan. Misschien is het tijd om jouw erwt op te eten. 

Liefs Evelien

4 Comments

  • Avatar Nathaly schreef:

    Wat heb je dit weer prachtig beschreven. Ik herken het gevoel van schaamte en bekeken worden maar heb dat bij Luv2move al heel snel los kunnen laten. Ik hoop dat er veel nieuwe “onzekere” mensen de stap naar Luv2move durven te zetten en hun onzekerheid snel los kunnen en durven te laten. Dansen bij jullie is een feestje dus Kom Op Allemaal

    Liefs Nathaly

  • Avatar Belinda klein Nagelvoort schreef:

    Dat is juist het mooist bij Luv2move, er is geen drempel. Er danst jong, oud, dik, dun. Niemand valt er op en iedereen wordt geaccepteerd!
    Niet zoals bij andere sportscholen dat t allemaal maar jong (of oud) en strak moet zijn. Daarin hebben jullie echt een streepje voor!! Gr. Belinda

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.