Mijn zoontje Noah is gek op ijsjes! Sterker nog, het was één van zijn eerste bewuste woordjes samen met ‘kaas’. Zodra hij thuis door heeft dat ik naar de garage loop (hij wist al heel snel dat de ijsjes daar in de diepvries zaten) hobbelt hij vrolijk en enthousiast achter me aan, in de hoop dat hij daadwerkelijk  een ijsje krijgt. Nu Noah een beetje leert praten heeft mijn vriend hem het volgende zinnetje geleerd: “Opa.. ijsje”. Erg fijn, want ook al was opa mijlenver weg, Noah riep de hele dag “Opa ijsje?”! Maar inmiddels lijkt hij het te snappen en zegt hij het steeds vaker op de goede momenten. En uiteraard krijgt hij bij opa altijd zijn zin ?.

Nou was het vorige week op een warme dag tijd voor een fruithapje en kreeg ik een BRILJANT en gezond! idee. Oke, misschien niet helemaal zelf bedacht, maar geïnspireerd door pinterest (Ach, daar is Pinterest toch ook voor). Bij deze zal ik mijn fantastische idee met jullie delen zodat ook mijn Luv2Move familie kan genieten van een gezond ijsje tijdens de heerlijk warme dagen!


Het is nogal een lastig recept dus let op.

Benodigdheden:
– een groot stuk fruit (alles kan)
– ijs stokjes

Hoe:
– men neme het stuk fruit en spietst het ijs stokje er door
– nu leg je het ijsje-to-be op een bordje o.i.d. in de diepvries en laat het minstens 30 minuten in de vriezer.
– nu kun je genieten van je gezonde ijsje!

Zelf had ik plastic stokjes die horen bij een setje waar je ranja ijsjes in kunt maken. Deze zijn te koop bij IKEA, Xenos, Blokker, Wibra… Overal eigenlijk op het moment. Maar je kunt ook houten stokjes gebruiken. Deze kun je kopen bij de Action. Satéprikkers zijn niet aan te raden, deze knappen snel af. 

Veel plezier ermee en wie weet zorg ik wel een keertje voor lekkere gezonde ijsjes tijdens één van mijn lessen deze zomer. Dus mis hem niet ?!

Liefs Linda

Ps. Niks was gestaged op deze foto! Zodra ik terug kwam van de vriezer werd Noah dol en wou meteen een ijsje. Ik kon nog net op tijd deze foto maken 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.