BlogNieuwsUitgelicht

Revalideren bij Luv2Move

By februari 24, 2019 2 Comments

Een jaar geleden werd ik aan de mouw getrokken door Gerry. Gerry is een Luv2Mover van het eerste uur. Al jarenlang sport ze elke week met heel veel plezier bij Luv2Move. Toch was er een periode dat wij op sportgebied niets voor haar konden doen. Gerry kreeg namelijk een hartaanval. Na een periode van rust en een lange weg van revalidatie vond ze gelukkig haar weg weer terug naar Luv2Move. De revalidatie vond ze maar saai. Stepje op, stepje af… Heel wat anders dan een Luv2Move workout die elke week voelt als een feestje, met heerlijke muziek en niet te vergeten de gezelligheid. Vorig jaar trok ze me aan de mouw: “Eef, kunnen jullie niet een revalidatie programma opzetten?”

PLING!

(In mijn hoofd gebeurt dan dit: JA GAAF! YESSS, GAAN WE DOEN, DAT WIL IK, WAT MOOI, OOOH GAAN WE FIXEN, SUPER etc. etc.

Daarna komen de beren :-)) 

Nu een jaar later mag ik met trots melden dat wij officieel beweegpartner zijn van Harteraad. Harteraad is er voor iedereen met hart- en vaataandoeningen en zorgt voor duurzame contacten tussen patiënten, naasten en zorgverleners. Het was een lang traject. Ik ben meer van het vandaag bedenken en morgen doen, maar dit kostte toch iets meer tijd. Onze trainers hebben de opleiding voor beweegcoach gevolgd en we zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van ons eigen dansrevalidatie programma en hebben dit inmiddels toegepast in onze workouts. Hoe gaaf is dat! Als enige in heel Nederland bieden wij dans als revalidatie aan. Bij de meeste beweegpartners kun je kiezen voor fitness, zwemmen of wandelen. Wij dansen… Want dansen doe je met je hart! 

Voor mensen als Gerry, die ineens hartpatiënt zijn of om een andere reden een zware periode achter de rug hebben, kan het opnieuw beginnen met sporten of bewegen best wel spannend zijn. Heb je nog wel vertrouwen in je lijf? Wat zijn goede oefeningen voor jou? Wat als er iets gebeurt tijdens het sporten of bewegen? Met al deze onzekerheden is het prettig als je terecht kan bij een gecertificeerd Harteraad partner. 

In dit hele traject besefte ik me dat wij eigenlijk altijd al een soort plek zijn geweest voor mensen die het moeilijk hebben of hebben gehad. Ik zie het dagelijks gebeuren. Dames die teveel van zichzelf vragen en te maken krijgen met een Burn-out. Dames die strijden tegen kanker en zware chemo-kuren hebben moeten doorstaan, dames die na een operatie hun lijf weer opnieuw moeten ontdekken. Allemaal komen ze hier om even dat moment voor hunzelf te hebben, waar ze kunnen genieten van de muziek, een gezellige kop koffie drinken of lekker kunnen lachen. Ze voelen zich hier op hun gemak om in hun eigen tempo en op hun eigen manier te bewegen. 

Dus heb jij een zware periode achter de rug en wil je niets liever dan weer lekker bewegen met plezier? Ben je net klaar met hartrevalidatie, of herstellende van een heftige operatie, een burn-out of na een ingrijpende chemokuur? En ben je het vertrouwen in je lijf verloren? Wij helpen je graag weer op weg naar veilig, verantwoord en vooral met veel plezier bewegen onder deskundige begeleiding. Niet op saaie fitness-apparaten maar met een swingende workout op heerlijke muziek!

Als hart beweeg-coach hebben we natuurlijk alle benodigde materialen in huis om jouw hart goed in de gaten te houden. En is er altijd een AED en een trainer die kan reanimeren. Je kan dus met een gerust hart weer beginnen met sporten!

En alles natuurlijk met een hoge dosis fun! 

Volg je hart, want dat klopt 😉

Liefs Evelien

Ps. Gerry doet een dansje met je als je komt! 

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.