Ik heb weer een lekker recept voor jullie: gezonde bounties! Ja ja! Ik vind het de laatste tijd erg leuk om op zoek te gaan naar gezondere varianten van dingen die ik erg lekker vindt. Net zoals mijn bananenijsjes. Niet alleen verantwoord voor mij maar ook voor mijn kids!

We willen allemaal wel lekker snacken maar ik probeer het wel zo verantwoord mogelijk te doen. Deze gezonde bounties zijn (geraffineerde) suikervrij, gemaakt met slechts 4 ingrediënten en zijn heel erg lekker. Ik maakte ze ook nog eens in 3 kwartier, waarvan ze de meeste tijd in de vriezer lagen ;-)! Perfect dus!

En als je er hier 1 of 2 van eet voel je je een stuk minder slecht dan wanneer je een dikke stroopwafel weg eet!

Ingrediënten voor 8 bounty’s:
100 gram geraspte kokos
4 flinke eetlepels honing
4 eetlepels kokosolie
100 gram pure chocolade 

Bereidingswijze:
1. Doe de kokos, kokosolie en honing bij elkaar in de keukenmachine en mix tot je een plakkerig mengsel hebt. Is het niet plakkerig genoeg? Voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe.
2. Pak een snijplank of een bord die makkelijk in de vriezer (of eventueel koelkast) past. Bekleed deze met bakpapier.
3. Kneed met je handen 8 ronde reepjes van het kokosmengsel en druk het zo stevig mogelijk aan.
4. Zet de kokos repen ongeveer 20 minuutjes in de vriezer.
5. Ondertussen smelt je de chocolade. Dit kun je in de magnetron doen of au bain marie (boven een pannetje met kokend water).
6. Haal de kokosrepen uit de vriezer en dip ze helemaal in de chocolade, haal ze er met een vork uit en laat de chocolade er een beetje afdruipen.
7. Leg ze op je met bakpapier beklede snijplank en zet ze weer voor 10 minuutjes in de vriezer. 

Klaar om te eten! Ze zijn heerlijk!

Laat je het me weten als je ze gaat maken? Ik ben heel benieuwd.

Liefs, Evelien.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.