We zijn allemaal hartstikke druk met werk, ons gezin en een sociaal leven.. Dus iedere dag een fantastisch vers en gezond feestmaal op tafel zetten, dat zit er niet altijd in. In ieder geval bij mij niet ;-)! Wel probeer ik altijd zo gezond mogelijk te koken en weinig pakjes en zakjes te gebruiken. Dit recept voor vegetarische lasagne is zo’n recept wat je in een uurtje klaar hebt (inclusief een half uur in de oven dus dan kun je de keuken ook alweer opgeruimd hebben) en dus perfect is voor mij! Het smaakt heel erg lekker, er zitten lekkere groenten in en de lasagne smaakt lekker romig door de ricotta! Zeker een aanrader!

Het recept!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 ui
– Blikje/pakje tomaten in blokjes
– 2 courgettes
– 250 gram ricotta
– Verse peterselie of basilicum
– Lasagnebladen
– Geraspte kaas

Bereidingswijze

 1. Snij de ui en de knoflook fijn en fruit het, in een minuutje of 5 op zacht vuur, met een scheut olijfolie in een bakpan.
2. Voeg de tomaten in blokjes toe, schep alles goed door en breng op smaak met kruiden naar keuze. Ik gebruik flink wat peper en zout.
3. Snij de courgette in dunne plakken over de lengte en grill deze een paar minuutjes in een grillpan. Als je geen grillpan hebt kun je ze ook even een paar minuutjes in wat olijfolie bakken.
4. Doe de ricotta in een bakje en klop los met een half zakje geraspte kaas en wat peper en zout.
5. Nu kun je laagjes gaan maken. Leg in een met olijfolie ingevette ovenschaal een laag lasagnebladen. Daarop schep je een laag tomatensaus en daarop een gedeelte van de gegrilde courgette. Als laatste schep je een laag van het ricotta mengsel er bovenop en begin je weer van voor af aan tot al je ingrediënten op zijn.
6. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag kaas, dit kan dan lekker smelten in de oven.
7. Zet het voor 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!!!

Liefs Evelien!

Bron recept 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.