Ook al woon ik op de Nederlandse Antillen, de Nederlandse cultuur is ver te zoeken. Natuurlijk zie je invloeden uit ons land zoals de straatnamen en gevels die doen geloven dat je in Amsterdam loopt (moet je wel de felle kleuren weg denken). De bevolking spreekt Nederlands en bij de Albert Heijn staat de haringboer voor de deur… Maar verder ben je gewoon op de Antillen. Ik begin er steeds meer van te houden en ik merk zelfs dat ik me hier vrijer voel dan in Nederland.

Thuis kon ik  bijvoorbeeld 10 keer voor de spiegel staan om er zeker van te zijn dat die ene spekrol niet te zien was. Vervolgens trok ik dan toch op het laatste moment een ander shirtje aan. Op het feestje dacht ik alleen maar “Zullen ze die spekrol zien? Kan dit wel?”.  Pffff ja ik heb zo van die onzekere momenten BAH!

En dan kom je op Curacao en kun je alleen nog maar een korte broek met hemdje dragen omdat iets met meer stof gewoon veel te warm is. Nou…Ik denk dat in Nederland niemand mij ooit met een korte broek heeft gezien, ook niet als het snikheet was. Hier in Curacao kan en mag het! Niemand die naar je om kijkt.

Op Curacao loopt iedereen erbij hoe hij of zij erbij wil lopen. De grotere dames zijn trots op hun spekrollen en laten die dan ook maar al te graag zien, strakke broeken met t-shirt maatje XS. Er heerst totaal geen trend en dat vind ik super fijn. Het heersen van een trend zorgt er bij mij voor dat ik dat als een soort maatstaf gebruik voor wat cool is op dat moment. Tja..en als je daar dan teveel van afwijkt ben je al snel apart of hoor je er niet meer bij.

Nog steeds hou ik niet van het showen van mijn spekrollen maar ik merk wel dat ik mijn lichaam meer accepteer en mij daardoor minder druk maak om wat ik aan trek. Jaja mensen.. Schrik niet, ik heb hier zelfs jurkjes aan. Voor wie mij een beetje kent is dat toch wel heel bijzonder :-D! Vroeger had ik de neiging om mij slonzig te kleden als ik weer wat kilo’s was aangekomen en minder lekker in mijn vel zat. Dat doe ik niet meer. Ik ben trots op mijn lijf en ook ik kan leuke broekjes en jurkjes aan.

Die les heb ik geleerd van de dames hier op het eiland. Show what you got and be proud of it! Vooral tijdens mijn lessen ga ik er voor. Helemaal los op die sexy plaat, schudden met die billen! Tijdens mijn lessen kan ik stoer, sexy, sassy, gek en nog veel meer zijn en dan heb ik ook nog 30 andere dames die met mij mee doen. Geweldig!

Wil je ook helemaal los gaan? Lekker dansen, je heerlijk voelen en je niet druk maken om die paar spekrollen? Kom dan eens meedoen bij Luv2Move… Want daar is het ook alsof je even op de Antillen bent… de Nederlandsde dan :-).

Liefs Sanne

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.