Ik ben begonnen met dansen toen ik 4 was, klassiek ballet. Ik vond het fantastisch. Tot ik op mijn 12e op spitzen moest gaan dansen.. Dat deed me veel te veel pijn, dus kapte ik er mee! 😉

Tennis leek mij ook altijd erg leuk dus daar begon ik mee. Ik weet niet hoe ik dat in mijn hoofd haalde want ik ben hartstikke bang voor de bal.. Niet heel handig ;-)!

Tennis werd al gauw verleden tijd toen ik mij aanmeldde voor streetdance, dit vond ik super leuk. Ik mocht gelijk bij het demo team dansen en toen de instructrice Chantal, nog steeds mijn vriendin (!), weg ging en vroeg of ik geen instructrice wou worden zei ik natuurlijk ja! Wauw! Ik werd gelijk voor de leeuwen gegooid en toen ik tijdens de eerste les die ik gaf struikelde en tegen de spiegel aan knalde werd het muisstil in de zaal… Tot ik zelf keihard begon te lachen en iedereen mee deed. De toon was gezet ;-)! 

Het lesgeven vond ik ontzettend leuk maar als ik dit wou blijven doen was het wel de bedoeling dat ik een diploma ging halen. Ik ging op mijn 16e de AALO opleiding tot aerobic instructrice doen en zo belande ik in het instructrice vak.

Maar ik was nog maar 16, er moest ook gestudeerd worden. Aangezien ik mijn demo team niet wou opgeven kon ik niet ergens anders buiten Almelo gaan studeren. Ik koos voor de Hotelschool. Achteraf gezien de domste keuze, ik had nog nooit van mijn leven in de horeca gewerkt en vond er ook niks aan. Toch heb ik de 4 jaar volgemaakt en uiteindelijk mijn diploma gehaald. En deze gelijk aan de wilgen gehangen 😉

Ik ging namelijk naar Studio Sport in Tubbergen, hier boden ze mij een fulltime job aan met de combinatie van lesgeven, balie- en kantoor werk. Hier heb ik echt leren lesgeven. Ik kwam in aanraking met allerlei andere workouts als Bodypump, BBB en Steps en ik vond alles even gaaf. Ook behaalde ik hier meerdere diploma’s in het vak.

Daarna ben ik van sportschool naar sportschool gegaan en werkte ik als freelance danseres voor verschillende producties en op evenementen. Ik vond het werken ontzettend leuk maar raakte ook altijd vrij gauw verveeld. En moest ik niet een keer iets serieus met mijn leven gaan doen? Anderhalf jaar heb ik daarom meer zakelijke functies bekleed maar de hele mantelpakjes cultuur.. Niks voor mij. Ik miste mijn sportoutfit en belandde alweer snel in de sportschool. 

Toen er privé een aantal moeilijke dingen gebeurden was ik alles zo zat. Ik wou naar het buitenland, alleen.. Ik had geen geld. Mijn oude baas van Studio Sport bood me een baan aan voor een half jaar zodat ik geld zou kunnen sparen om weg te gaan. Een half jaar werd uiteindelijk 3 jaar, het buitenland werd niet alleen uitgesteld maar ook afgesteld en ik ontmoette René. 

Het kriebelde al een hele tijd maar toen ik zwanger was van Valentijn hakte ik de knoop voor mijzelf door: ik wil echt wat voor mijzelf beginnen. Joost (mijn neef en eigenaar van the Box) zei dat ik wel mocht beginnen met een Zumba groep in een zaaltje van hem. Dit werd de vrijdagavond. Al snel werden dit 2 avonden en na mijn zwangerschapsverlof ben ik er helemaal voor gegaan. Ik schreef me in bij de KVK en binnen 2 maanden had Luv2Move 80 leden!! Zo gaaf! 

Het aantal leden breidde niet alleen uit, ik moest natuurlijk ook personeel in gaan zetten. Mijn zusje Sanne begon me te helpen en uiteindelijk kwamen daar steeds meer dames bij wat uiteindelijk tot mijn Luv2Move family geleidt heeft.

En dit is the story of Luv2Move;-)! Hopelijk nog lang niet the end.. En we leven nog lang en gelukkig. 

Groetjes Evelien.