BlogHealthy receptenUitgelicht

Voldoende water drinken, Tips & Tricks

By april 29, 2016 No Comments

Als iets belangrijk is, als je veel sport, is het wel voldoende drinken. En dan het liefst water. Je lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en aangezien je hier veel van verliest tijdens het sporten moet je zorgen dat je dit voldoende blijft aanvullen. Genoeg drinken is iets waar veel mensen mee worstelen. Je houdt niet van water, vergeet het gewoon of bent te druk om er zoveel bij stil te staan. Jammer, want water drinken kost amper moeite en is zo goed voor je lijf!

Ik geef je vandaag 5 tips om meer water te drinken én ik geef je 3 ideetjes om je water lekkerder te maken met behulp van fruit!

  1. Begin je dag gelijk met 1 of 2 glazen water. Zet een glas water (of een flesje) naast je bed en drink dit gelijk op als je wakker wordt. Zo ben je de dag amper begonnen maar heb je al wel vast 10/20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gedronken! 
  2. Koop een stevige, hervulbare, waterfles (bijvoorbeeld een Dopper) die je overal mee naar toe kunt nemen. Zo heb je altijd water bij je en kun je op ieder moment water drinken.
  3. Werk je op kantoor? Zet een fles of een karaf water op tafel en spreek met jezelf af dat deze voor de lunch of aan het einde van de dag leeg moet zijn.
  4. Drink een glas water voor iedere maaltijd. Zo drink je sowieso al 3 glazen water per dag! Tikt toch weer aan! 😉
  5. Je kunt apps downloaden die je ieder uur of iedere anderhalf uur een melding geven dat je water moet drinken. Handig! 
  6. Door je water een beetje op te leuken met fruit en kruiden kun je je water een stuk minder saai maken! Sinaasappel, limoen, citroen, munt, aardbeien, druiven, blauwe bessen, watermeloen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Voeg het aan je water toe om je water een lekker smaakje te geven! 3 ideetjes vind je hieronder.

Snij aardbeien in plakjes en pluk wat blaadjes van verse munt takjes. Doe ze in een glas of in een karaf en vul aan met water! Lekker zoet door de aardbeien en fris door de munt.

Snij wat plakjes citroen en sinaasappel. Doe ze in een glas of een karaf en vul aan met water voor een friszure citrus smaak.

Snij plakjes citroen, limoen en komkommer. Doe ze in een glas of in een karaf, vul aan met water en je hebt heerlijk fris water!

Dit waren mijn tips! Ziet er heerlijk uit toch? 🙂 Heb jij moeite met water drinken? En heb jij nog meer tips?

Liefs, Evelien.