Eenzaam…. 

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, ik in ieder geval wel. Bijvoorbeeld wanneer ik ergens verdrietig over ben en anderen niet wil opzadelen met mijn gedoe. Ook wanneer ik me onbegrepen voel of wanneer mijn gezin drukker is met de nieuwste release van FiFa dan met mij ;-). Gelukkig komt er altijd dat moment dat iemand me geruststelt, even met me praat, me aan het lachen maakt of me de waarheid vertelt. Maar wat nou als je bijna altijd eenzaam bent…

Demi, 8 jaar geleden kwam ze als vrolijke spring-in-het-veld dansen bij Luv2Move. Een spontane meid met de inzet van een topsporter, altijd een lach op haar gezicht en lief voor iedereen. Ze was super fanatiek en kon met iedereen in de groep goed opschieten, maar toch bleef ze een soort van underdog. Jarenlang hebben mijn collega’s en ik Demi in de les gehad. Toen ze 16 werd mocht ze over naar de volwassen lessen… Oehh, dat was toch wel spannend, want de gemiddelde leeftijd bij Luv2Move ligt toch rond de 40. Voor haar gevoel kwam ze door het grote leeftijdsverschil een beetje tussen wal en schip terecht. (waarschijnlijk zag ze ons als een stelletje bejaarden ;-)) Het duurde dan ook niet lang voordat Demi stopte bij Luv2Move. In de periode daarna hebben we altijd wel een beetje contact gehouden en af toe danste Demi nog een dansje mee.

Een paar weken geleden werd ik gebeld, Demi wilde weer meedoen! YES! “Heb je dan een groep van mijn leeftijdsgenoten” vroeg ze. Euhhh.. nee niet echt, bij ons danst alles door elkaar, van jong strak en superstijf tot oud, versleten en superbendy! ;-). Dat vond ze jammer, want ze wilde zo graag vriendinnen maken… Dit raakte me en we kwamen aan de klets. Demi vertelde over haar eenzaamheid, dat dit haar hele leven al speelde en dat ze mede hierdoor net weer aan het opkrabbelen was na een zware periode. Ze wil haar leven weer gaan oppakken en de strijd aangaan met haar eigen eenzaamheid. Maar nog liever zou ze meer eenzame jongeren willen bereiken en bij elkaar willen brengen. GAAF! Al gauw kwamen we op het idee om een dansles te organiseren voor jongeren die zich net zoals zij eenzaam voelen. In de afgelopen weken ging Demi als een speer! Ze bedacht een platform voor jongeren die met dezelfde gevoelens kampen als zij. Een platform waar ze hun verhaal kunnen doen en waar ze in contact kunnen komen met andere gelijkgestemden. De geboorte van Never2BeAlone was een feit. 

Dit hele verhaal heeft heel wat met me gedaan. Bovenal was ik enorm trots en geïnspireerd. Haar openheid, kwetsbaarheid en haar wil om er wat aan te doen maken haar voor mij zo’n mega powervrouw! Vind het echt heel gaaf dat wij onderdeel mogen zijn van haar missie tegen eenzaamheid. Ook werd ik verdrietig… In al die jaren dat dit leuke lieve meisje bij ons heeft gedanst heeft zij zich eenzaam gevoeld. Wat hebben wij, ik, daaraan gedaan? Waarom hebben wij toentertijd niets opgemerkt? En vooral, hadden wij dat gevoel bij haar weg kunnen nemen als we het hadden geweten? 

Wat ik vooral door Demi’s openheid heb geleerd en waarvoor ik haar oprecht wil bedanken, is dat eenzaamheid niet alleen gebeurd achter de geraniums of huilend onder de dekens. Iedereen heeft aandacht nodig… Mijn missie: minder vaak kijken naar wat de buurvrouw heeft gekookt of de (gefotoshopte) sixpack van een of andere influencer. Maar vaker aan de mensen om me heen vragen hoe het echt met ze gaat. 

Ben je nieuwsgierig naar het platform van Demi? Bekijk dan onderstaand artikel op Hart van Nederland. Op 9 november is ons gezamenlijke event Dance 2 Make friends! Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te dansen? Geef je dan snel op via info@luv2move.nl of app naar 06-18802667 

Demi, je bent een topper! 

Liefs Evelien 

2 Comments

 • Avatar Sabrina schreef:

  Top zo’n dansavond voor eenzame jongeren.
  Goed initiatief want ook in een menigte kun je eenzaam zijn.

  Misschien ook een idee om een dansavond te organiseren voor eenzame ouderen? 60+ ?
  Beetje een dansavond zoals ‘vroeger’ in de jaren 60 werd georganiseerd met muziek uit die tijd.

  Tis maar een ideetje.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.